Høytrykksteknologi til Bolivia

19/04/16 av

Rainpower ASA har fått i oppdrag å levere seks horisontale peltonturbiner til prosjektet Miguillas i Bolivia. Rainpowers kunde er det spanske selskapet TSK som har EPC-kontrakten for utbyggingen, og sluttkunde er det statseide energiselskapet Ende (Empresa Nacional de Electricidad) i Bolivia.

Miguillas-prosjektet består av de to kraftstasjonene Umapalca med en fallhøyde på 844 meter og en tre ganger 29 MWs ytelse og Pailada med en fallhøyde på 751 meter og en ytelse på tre ganger 40 MW. Rainpowers leveranse skal omfatte horisontale 2-stråle peltonturbiner, elektroniske regulatorer og oljetrykksanlegg. Prosjektet ligger i den nordlige delen av Bolivia i La Paz-distriktet og skal settes i drift i 2018.

- Som en av mine aller første oppgaver i Rainpower fikk jeg anledning til å signere kontrakt med TSK om leveranse av turbiner og utstyr til Miguillas-prosjektet i Bolivia.  Oppdraget er svært interessant og viktig for oss og mulighetene i området er ikke ubetydelige,  sier nyutnevnt konsernsjef i Rainpower ASA, Lorenzo Lona.

I 2015 signerte Rainpower avtale om levering av tre tilsvarende turbiner til prosjektet Misicuni i Bolivia. Her er det italienske selskapet STE Energy Rainpowers kunde, men sluttkunden er også for dette prosjektet det statseide selskapet Ende. Til sammen befester disse kontraktene Rainpowers posisjon som en av de få i verden som kan levere denne typen høytrykksteknologi.

Rainpower er et vannkraftutstyrsselskap som leverer et bredt utvalg produkter fra nye løpehjul til komplette elektromekaniske systemer. Rainpowers leveranser omfatter nye kraftverk, oppgradering og rehabilitering, så vel som service og reservedeler. Rainpower har i dag 240 ansatte og har hovedkontor på Kjeller.